14 Şubat 2012 Salı

Sevgililer gununde sevgilisiz bir gun :)


Bugun Sevgililerin gunu yani benim ve benim gibilerin gunu degil. Her ne kadar benim gunum degil desemde etkileniyor insan... Sanki normal birgun degilmis gibi geliyo insana. Bugun ozel birsey yapmak istiyorum...

Yapicamda ofiste sevdigim 3 hatunla yemege gidicez. Beyrut restaurant, mezeleri mukemmel raki da icebilsem guzel olurdu zanlimca :))) amma velakin icemiyorum kader utansin... Olsun be gulcum sende bu kafa varken sen kolayla bile kafa bulursun :P. Neyseeeeee bu yil en azindan bir beklenti icinde degilim. Cunku sevgilimin olmadigini biliyorum gecen sene varken yokmus gibi davrandi aramadi bile! En azindan bu yil yok varken yokmus gibi davranmasindan sa olmamasi en mantiklisi sanirim. Sen benim icin cok degerlisin cok ozelsin derdi ama sadece diyormus bunu yeni anliyorum... Simdi ne mi yapiyor? Gercekten su an ne yaptigi umrumda bile degil... sadece sagligi sihhati isi gucu yerinde olsun gerisi beni ilgilendirmiyoR... bu hale o getirdi.

Guzel duygularimi hislerimi her hareketinde -1, -1, -1..... al sana -1 :) aksi olsa mukemmel olabilrdik.

Ayrildigimiz Ilk zamanlarda acaba uyandimi? yemek yedimi? ise gittimi? iste yoruluyormu?onun oldugu ulkede saat kac? msn e girsem online olurmu? konusurmuyuz? yada benden hemen sonra yapmis oldugu sevgilisine karsi ne hissediyor? o kizi seviyor mu? benim yoklugum anlasiliyormu? gittigimiz yerleri dusnunce uzuluyormu? yada herhangi bir sarkida ismim gecince hic aklina geliyormuyum? ozleniyormuyum? vs vs vs Neymis ya resmen bir iskenceymis hakikaten ask acisi bir insanin kendine yapmis oldugu en buyuk iskence... Akil sagligi yerinde olan bir insan hastanelik olacak sekilde bilincsizce kendi bunyesine zarar veririmi saglikli bir insan yapmaz bunu anca akil sagligi yerinde olmayan aptal bir asik yapar. Fiili bir sey degil bence bu, sadece kalbinle beyninin savasi... alah yasatmasin birdaha... kim mi galip geldi onu henuz bilmiyorum... Ne aciyi hissediyorum ne sevgiyi ne de uzuntyu... Amaann neysee benim icin degilde diger sevgilisi olanlarin gunu kutlu olsun ne diyelim... Bugun sevgilisi olmayanlarin eziklik ve eksiklik hissettigi sevgilisi olanlarin ise mutlu mesut ask dolu gecirecegi bir gun... sevgililerin gunu kutlu olsun :)

Merak ettim ve sabah bu sabah biseyler okudum... aslinda



SEVGİLİLER GÜNÜ (st.valentine's day) Eski Roma'da 14 Şubat günü bütün Roma halkı için kutsal bir günmus. Çünkü bu günde Roma'da tanrı ve tanrıçalarının kraliçesi olan Juno' ya duyulan saygıdan ötürü tatil yapılıp. Ertesi gün de Lupercalia Bayramı başlarmis.









Roma İmparatorluğu'nda genç kızlar ile erkeklerin yaşamları çok katı kurallarla birbirinden ayrılmış. Gençler sadece Lupercalia Bayramı'nda birlikte olma şansını elde ederlermis. Bayram arifesinde kızlar isimlerini bir kağıda yazıp kavanoza koyar ve her genç adam da kavanozdan bir kızın ismini çekerek, bütün bayram boyunca seçtiği kıza eş olabilirmis. Bu birliktelikler bazen aşka dönüşerek evlilikle de sonuçlanirmis. Bu guzel gunler zalim bir imparator olan 2. Claudius, orduya savaşacak asker bulabilmek için tüm nişan ve evlilikleri kaldırmis. Valentine o dönemde Roma' da yaşayan bir papazmis veValentine, imparatorun yasağına rağmen genç aşıkları gizlice evlendirmeye calismis. İmparator böyle bir durumun olduğunu öğrenince Valentine, için ölüm emrini vermis. İyiliksever papaz 14 Şubat 270 yılında idam edilmis. Bu olaydan 226 yıl sonra Papa Gelasius, Valentine' i onurlandırmak için 14 Şubat'ı 'Aziz Valentine Günü' olarak belirlemis. O gün bugündür her yılın 14 Şubat' ı 'Sevgililer Günü(Valentine day)' olarak kutlanir olmus ben bunu yeni ogrendim :))) su Valentine ne hayirsever bir adammis...